PHENOMENA

Ensi-ilta: 24.05.2019 alkaen erikoisnäytöksiä. Virallinen Suomen ensi-ilta (ei aiempaa elokuvateatterilevitystä Suomessa).
Ikäraja: 18
Pituus: 110 min
Ohjaus: Dario Argento
Käsikirjoitus: Dario Argento, Franco Ferrini
Näyttelijät: Jennifer Connelly, Donald Pleasence, Daria Nicolodi, Patrick Bauchau, Dalila Di Lazzaro, Fiore Argento
Musiikki: Bill Wyman, Iron Maiden, Motörhead, Simon Boswell, Andi Sex Gang, Goblin, Claudio Simonetti, Fabio Pignatelli
Pukusuunnittelija: Giorgio Armani
Kieli: englanti / Tekstitys: suomi
Genret: Kauhu

Sveitsin Alpeilla tuntematon murhaaja leikkaa turistilta pään irti. Kahdeksan kuukautta myöhemmin nuori Jennifer Corvino (Jennifer Connelly) saapuu seudulle lähetettäväksi yksityiskouluun. Uneen vaivuttuaan hän sattuu todistamaan uutta murhaa. Jennifer eksyy metsään ja kohtaa entomologiin (Donald Pleasence), joka havaitsee hänellä hämmästyttävän kyvyn kommunikoida hyönteisten kanssa. Ehkä Jenniferin ainutlaatuiset ominaisuudet voivat auttaa ratkaisemaan murhamysteerin…

Luca Guadagninon uusintaversio Dario Argenton kauhuklassikosta Suspiria oli viime vuoden puhutuimpia tapauksia. Nyt Argenton henkilökohtainen suosikki omasta tuotannostaan Phenomena saapuu erikoisnäytöksiin sensuroimattomana englanninkielisenä versiona suomenkielisillä teksteillä. Kyseessä on elokuvan virallinen Suomen ensi-ilta; Phenomena ei ole aiemmin saanut täällä teatterilevitystä. Se on nähty Suomessa elokuvateattereissa ainoastaan festivaali- ja arkistonäytöksissä.

Phenomena on monien mielestä Argenton viimeinen mestariteos. Oscar-voittaja Jennifer Connelly esittää 14-vuotiaana ensimmäisen pääroolinsa. Muissa osissa nähdään Donald Pleasence (Halloween), Patrick Bauchau, ohjaajan puoliso Daria Nicolodi ja tytär Fiore Argento. Pukusuunnittelijana toimi Giorgio Armani ja erikoistehosteita teki viimesyksyinen Night Visions -festivaalivieras Sergio Stivaletti. Musiikista vastaavat Argenton hoviyhtyeen Goblinin jäsenet Claudio Simonetti ja Fabio Pignatelli sekä Bill Wyman, Simon Boswell, Andi Sex Gang, Iron Maiden ja Motörhead. Simonetti esitti musiikkiaan Argenton elokuvista Claudio Simonetti’s Goblin -kokoonpanonsa kanssa toukokuun alussa Suomessa Helsingin Savoy-teatterissa ja Tampereen Pakkahuoneella.

24.5.2019
18:00
1h 50min
-K18-
€ 10,00