TOIMINTA

Elokuvateatteri Kino Iiris | Elokuvasarjat ja –kerhot | Mediakasvatus | Festivaalit ja tapahtumat
Projektit ja kehittämishankkeet | Verkostoituminen ja yhteistyö

Kino Iiris tarjoaa ainutlaatuiset puitteet monipuoliselle elokuvatoiminnalle. Perusohjelmiston lisäksi Iiriksessä järjestetään eri kohderyhmille tarkoitettuja erikoisnäytöksiä, esimerkkeinä Senioribio- ja Koulukino-näytökset.

Myös elokuvakerhot ovat aina olleet keskeinen PHEK:n toimintamuoto. Iiris-salissa kokoontui pitkään huippusuosittu Lahden työväenopiston elokuvapiiri. Yhä edelleen Iiriksessä pyörii Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) elokuvasarjat ja viime vuosina myös viikoittainen Kellarikino.

KINOS -lyhytelokuvafestivaalia on järjestetty Kino Iiriksessä jo vuodesta 2003. Lyhytelokuviin painottuva KINOS kutsuu kaikentasoisia elokuvantekijöitä tarjoamaan tuotantojaan ohjelmistoon. KINOS –festivaalin yhteydessä on vuosittain järjestetty myös erilaisia oheistapahtumia kuten klubi-iltoja.

PHEK:n ydintoimintaa ovat myös erilaiset kehittämishankkeet ja projektit, joilla edistetään audiovisuaalisen kulttuurin ja elokuvan asemaa Päijät-Hämeessä. Tällä hetkellä käynnissä on muun muassa paikallishistoriallinen kulttuuriprojekti, jonka tarkoituksena on digitoida vanhoja filmejä, valokuvia, äänitallenteita ja videoita. Projekti toteutetaan elokuvakeskuksen, Lahti-Seuran ja Lahden videokuvaajien yhteistyönä ja sille myönnettiin rahoitus Suomen kulttuurirahaston toimesta.