NELJÄ ELEMENTTIA – MAA, VESI, ILMA, TULI

Neljä elementtiä – maa, vesi, ilma, tuli (2016)
Lajityyppi: Dokumentti
Ohjaaja: Natalie Halla
Ensi-ilta: 17.3.2017
Kesto: 1h 13 min
Ikäraja: 7

Järven tarina -elokuvan tekijöiltä uusi dokumenttielokuva elokuvateattereihin!

Lähes 190 000 katsojaa keränneen Järven tarina -elokuvan tekijätiimi on saanut valmiiksi uuden dokumenttielokuvan. NELJÄ ELEMENTTIÄ – MAA, VESI, ILMA, TULI saa ensiesityksensä DocPoint-dokumenttielokuvafestivaaleilla Helsingissä 28.1.2017. Dokumentti tulee elokuvateattereihin kautta maan 17.3.2017.

Useita laadukkaita ja katsojamenestykseksi nousseita luontoaiheisia elokuvia tuottaneen MRP Matila Röhr Productionsin dokumenttielokuva on matka neljään klassiseen elementtiin elokuvan neljän päähenkilön kautta. Elokuvan päähenkilöt edustavat jokainen omaa elementtiään ja ovat omien elementtiensä intohimoisimpia kokijoita. Suomalaisella vapaasukeltaja JOHANNA NORDBLADILLA on hallussaan maailmanennätys vapaasukeltamisessa jään alla. Itävaltalainen geologi GEORG ZAGLER on kartoittanut Euroopan suurinta luolaverkostoa Untersbergin sisällä ja osallistunut vaikeisiin pelastustehtäviin syvissä luolissa. Tuli-elementtiä edustaa espanjalainen katastrofialueiden pelastus- ja palomies PAKO RIVAS. Itävaltalainen base-hyppääjä ja varjoliitäjä PHILIPP HALLA edustaa ilmaa. Näille ihmisille äärimmäiset olosuhteet ovat arkipäivän työmaa. Ihmisten pelastaminen tulipaloista, maanjäristyksistä tai muista luonnonkatastrofeista on kutsumusammatti, jolla on elämää suurempi merkitys. Elokuvan neljän päähenkilön unohtumattomat tarinat kertovat ystävyydestä ja unelmista, syntymästä ja kuolemasta. Ihmisistä äärimmäisten kokemusten ja suoritusten takana.

NELJÄ ELEMENTTIÄ – MAA, VESI, ILMA, TULI vie katsojat klassisten elementtien kautta äärimmäisten kokemusten kulissien taakse. Seuraamme näiden elementtien intohimoisimpien kokijoiden elämää oman elementtinsä sisällä ja sen ulkopuolella. Jokainen päähenkilöistä on omassa elementissään maailman parhaimmistoa ja heidän arkensa on äärimmäisistä tilanteista selviytymistä. Elokuva ei ole extreme-seikkailu vaan vielä suurempi seikkailu päähenkilöiden elämään, intohimoihin, pelkoihin, rakkauteen ja menettämiseen. Jalustalle nostettujen patsaiden takana on ihminen.