LAHTI-FILMIT

Lahti-filmit talteen ja esille

Lahti-Seura ry:n aloitteesta käynnistettiin vuonna 2012 Päijät-Hämeen elokuvakeskus ry:n ja Lahden Videokuvaajat ry:n kanssa hanke, jonka tarkoituksena on kerätä lahtelaisten yksityishenkilöiden, yritysten, yhteisöjen ym. tahojen hallussa olevaa filmi-, video-, äänite- ja valokuvamateriaalia, jolla on paikallishistoriallista ja -kulttuurillista arvoa.

Hankkeelle luovutettu materiaali, kaitafilmit, vhs, diat, paperikuvat, äänitallenteet (haastattelut) yms., siirretään digimuotoon ja osasta materiaalista muokataan esityskelpoisia dokumentteja, joiden avulla valotetaan Lahden seudun kulttuurin, arkkitehtuurin, teollisuuden sekä talouden kehitystä vuosikymmenien ajalta tähän päivään saakka. Mukaan kelpaavat myös fiktiot, musiikkivideot ja taide-elokuvat, jos niissä ilmenee Lahti, lahtelaisuus tai Päijät-Häme jollain tavalla. Valmiita on esitetty Kino Iiriksen Lahti-filmi-iltamissa.

Valtakunnallinen Albumit auki laajeni vuoden 2015 alussa Lahteen. Hankkeen tarkoituksena on julkaista paikallisten ihmisten valokuva-albumeista kerättyjä kuvia.

Hankkeille on omat tilat Tammisalissa, jossa on laitteet filmien ja valokuvien digitoimiseen.

Suomen Kotiseutuliitto valitsi hankkeen vuonna 2014 Vuoden kotiseututeoksi. Päijät-Hämeen Rahastolta myönsi  hankkeelle rahoitusta.

Lisätietoja:
> Kotiseutufilmit.fi
> Facebook
> Albumit auki
12716133_1125204984156246_1649040794231962377_o